Петък 29, Март 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 01.03.2023г.

Трети март

Скъпи  съграждани,

    Трети март е националният празник на България,който ни сплотява и извисява още повече,защото ние,българите,сме носители на гордо и пречистено с болка национално самочувствие ! Защото във вените ни кипи една и съща кръв,като тази на нашите предци-хайдути и борци-революционери! Защото сме съвременници и участници в своето достойно мирно настояще,в което живеем като градивен народ,възприеман с уважение от своите съседи в Европа и по света!

    Векове наред непреклонният български дух броди по хайдушките пътеки,калява се в бунтове,завери,съзаклятия! Това е епохата на революционерите и просветителите,на камата и револвера! Ние и досега се прекланяме пред това невероятно изобилие от личности,които дадоха всичко от себе си за бъдещето и свободата.Руско-турската освободителна война остави трайна диря в нашата история.

     В този тържествен ден,скъпи съграждани,ние трябва добре да осъзнаем завета на нашите предци,че нищо даром не се дава и което е най-важно,че съединението прави силата.Това е великият завет на героите,които дадоха живота си пред олтара на отечеството си.

 

                     Честит национален празник,

                                                    уважаеми съграждани !

Сподели: